Tens pensat estudiar a la UPF? Segur que ja t’has passat hores mirant els plans docents de les assignatures, t’has perdut en la caòtica web de la universitat i has participat en alguna de les xerrades de presentació dels graus o màsters. Lluny de la propaganda institucional, aquí trobaràs els 7 punts que tota persona que vulgui estudiar a la Pompeu ha de saber i que només t’explicarem nosaltres:

  • Oblida’t del Pont de la Puríssima i de sortir per Sant Joan: en aquesta vida ningú regala res i l’excel·lència internacional i acadèmica tenen un preu. Si ets dels que els agrada anar a esquiar aprofitant el pont de principis de desembre i rebentar-ho fins les tantes les nits de Sant Joan consciencia’t que hauràs de deixar de fer-ho, ja que els exàmens sempre cauen just per aquestes dates. Oficialment, la UPF es justifica dient que els seus estudiants poden gaudir amb tranquil·litat de les vacances de Nadal a diferència dels de les altres universitats, però, de debò algú coneix algun estudiant de la UAB o la UB que no vagi als dinars de Nadal o no surti el dia de Cap d’any perquè ha d’estudiar?
  • Acostuma’t a lluitar pel teu lloc a la biblioteca: la biblioteca de les Aigües i els seus espais annexos conformen la millor biblioteca del nostre país provocant que els llocs per estudiar-hi vagin molt cotitzats. És difícil trobar-hi lloc durant tot el curs però, durant els caps de setmana d’èpoques d’exàmens, és impossible tenir un espai on estudiar amb tranquil·litat si no arribes abans de les 10 del matí i passes per sobre dels teus companys quan s’obrin les portes. Realment, les escenes són dignes d’obertura del Corte Inglés el primer dia de rebaixes o d’entrada de macroconcert d’en Justin Bieber al Palau Sant Jordi. Perquè després diguin que els joves del segle XXI només ens movem pel consumisme i l’alcohol.

A més, has de tenir en compte que, un cop a dins, no podràs fer pauses llargues ja que si algú té ganes de seguir la normativa de la biblioteca aquesta disposa que si hom abandona el seu lloc més de 15 minuts qualsevol persona li pot prendre.

  • Matinar té premi: estudiar a la UPF, té moltíssimes coses positives, i una d’elles és que la universitat obsequia els estudiants que arriben abans de les 9 amb un exemplar de La Vanguardia. Si estudieu al campus de Poblenou, el regal és doble, ja que podreu obtenir La Vanguardia i l’Ara. D’altra banda, si comenceu classes a les 11, sou dels que se us enganxen els llençols o aneu de tardes us haureu de conformar en trobar algun exemplar mig destrossat per la biblioteca o el bar.
  • Familiaritza’t amb “No puc, tinc seminari” i “No puc, he d’estudiar”: Són les dues frases que més repetiràs al llarg de la teva estada a la Pompeu. A diferència d’altres universitats, on la càrrega lectiva pràcticament és nul·la, aquí ens fan suar de debò per aprovar les assignatures. Durant el trimestre els seminaris provocaran que t’hagis d’aïllar alguna tarda a la biblioteca i pels exàmens la clausura és quasi total durant un mínim de dues setmanes. Per tal d’evitar-te desastres amorosos a posteriori i incomprensions diverses de la teva parella o “ligue” informa’l amb temps que, l’any que ve,  estudiaràs a la UPF i no us podreu veure tant. Si ets solter, fes-te a la idea que durant el període d’exàmens, si no aprens a lligar a la biblioteca, no pillaràs massa.

Ara bé, no et pensis que els estudiants de la UPF som rates de biblioteca rematades, també sortim la majoria de dijous i la fem grossa, ara bé, millor assegura’t de no tenir seminaris el divendres a les 9 del matí, el teu cos i el teu l’expedient acadèmic ho agrairan.

  • Tingues paciència amb l’Internet: la universitat té el modern sistema de connexió a Internet Eduroam que, en principi, ha de ser més eficaç que els seus competidors i permet connectar-se a qualsevol universitat europea. Res més lluny de la realitat,  la xarxa sol caure múltiples cops alguns dies i hi ha varies zones de la biblioteca de les Aigües on no arriba el senyal. Així que per evitar-te alguna desgràcia no desitjada, acostuma’t a penjar els treballs online amb antelació no fos cas que estiguis a la biblioteca i falli la connexió.
  • Compra’t un Mac: si vols utilitzar les mateixes eines informàtiques que els teus companys de classe t’hauràs de comprar un Mac. Encara que la majoria de gent només els utilitzarà per connectar-se a Internet i escriure amb el Word, obviant que això es pot fer amb un ordinador normal per un cost substancialment més baix, quasi tothom s’acabarà comprant un portàtil Mac, fins i tot, els estudiants més alternatius i revolucionaris.
  • Aprèn a pixar sense espai: quan van reformar els edificis del Campus de Ciutadella l’arquitecte es va confondre i va fer que les dimensions dels lavabos, sobretot els de nois, fossin de les mides d’una escola de primària enlloc dels d’una universitat.  Això ha provocat que sigui extremadament complicat tancar la porta dels lavabos si portes una maleta ja que les seves mides són tant reduïdes que s’ha de fer un veritable exercici de flexibilitat per no pixar-se a sobre.

SALUT I POMPEUFARRA🔥

Categories:

Tags:

Comments are closed